Ενημέρωση από κατάληψη στα γραφεία Σύριζα (17/5/2017)

Με αφορμή την ψήφιση των νέων μέτρων, η Πρωτοβουλία Αναρχικών Τρικάλων, αποφάσισε να κάνει μια συμβολική κατάληψη στα τοπικά γραφεία του Σύριζα, με σκοπό την αντιπληροφόρηση (τρικάκια και διάβασμα κειμένων), στην οποία συμμετείχαν περίπου 15 συντρόφια.

Στα μέτρα περιλαμβάνονται: η τεράστια μείωση του αφορολογήτου εισοδήματος (5861 ευρώ). Μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, κατάργηση της προέγκρισης για τις ομαδικές απολύσεις, περικοπές επιδομάτων (ανεργίας, φτώχειας, θέρμανσης, ιατρικές δαπάνες)νομοθέτηση που θα επιτρέπει τη διαδικασία fast track στη δικαστική διαδικασία απόφασης για τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων (lock out), ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων (Δ.Ε.Η, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Ο.Λ.Θ), κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας παρακάμπτοντας την απόφαση του ΣτΕ (ανοιχτά τα καταστήματα 30 Κυριακές το χρόνο).

Παρ όλη την ήρεμη συμπεριφορά μας, από την αρχή δεχθήκαμε λεκτική επίθεση από γνωστά καλοπληρωμένα κομματόσκυλα του γραφείου, εδικά στο άκουσμα του ότι ανήκουμε στον αναρχικό χώρο και πήγαμε με σκοπό την συμβολική κατάληψη του γραφείου, δείχνοντας έτσι για ακόμη μια φορά πως δεν έχει σημασία το πολιτικό φάσμα στο οποίο ανήκει κάποιος αλλά οι εξουσιαστικές δομές που υποστηρίζει και η υποταγή του απέναντι στο ντόπιο ή ξένο κεφάλαιο που δεν του δίνει κανένα περιθώριο να “υπηρετήσει” τον λαό όπως και καλά υποστηρίζουν.

Ενώ είχαμε ήδη αναρτήσει το πανό της κατάληψης, πετούσαμε τρικάκια, και φωνάζαμε συνθήματα οι εντάσεις άρχισαν να κλιμακώνονται καθώς γνωστό κομματόσκυλο (Μπάτζιος) τόλμησε να απλώσει χέρι σε συντρόφισσα που τραβούσε βίντεο και όπως ήταν αναμενόμενο “απαντήσαμε αναλόγως”.  Εκείνη την στιγμή τρίτο γνωστό λαμόγιο του γραφείου, αφού φρόντισε να κλειδώσει τα γραφεία και να απαγορέψει την έξοδο σε σύντροφο που το είχε ανάγκη, κάλεσε την αστυνομία για να “μας μαζέψει και να πάρει τα στοιχεία μας” όπως ήρθε απειλητικά να μας πει. Η συμπεριφορά τους δεν μας εξέπληξε καθόλου καθώς ήταν ένα ακόμα περιστατικό που ήρθε να επιβεβαιώσει τις τακτικές της τωρινής κυβέρνησης Σύριζα-Ανελ και την τεράστια καταστολή που εφαρμόζει απέναντι στις καταλήψεις και το κίνημα γενικότερα σε αντίθεση με τα όσα και καλά υποστήριζε και έταζε προεκλογικά.

Με την είσοδο των μπάτσων στα γραφεία ξεκίνησε ένας ψυχολογικός πόλεμος απ το μέρος τους, ο οποίος έλαβε τέλος πριν καν αρχίσει χάρη στα γρήγορα αντανακλαστικά των συντρόφων, οι οποίοι ξεκαθάρισαν πως θα μείνουν να διαδηλώσουν αλλιώς θα αναγκαστούν να μας προσαγάγουν. Η διαδήλωση συνεχίστηκε μέχρι την λήψη των στοιχείων η οποία απαιτήθηκε από τα κομματόσκυλα του γραφείου και τις (2) προσαγωγές για εξακρίβωση στοιχείων.

Τέλος, όλοι οι σύντροφοι κατευθυνθήκαμε προς το τμήμα ώστε να σταθούμε αλληλέγγυοι στους προσαχθέντες, των οποίων η ταυτοποίηση έγινε με συνοπτικές διαδικασίες , προφανώς για να μη δοθεί συνέχεια.

ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ – ΔΕΞΙΑ ΚΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΛΥΣΣΑ ΓΙΑ ΖΩΗ – ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΕΙ

Πρωτοβουλία Αναρχικών Τρικάλων

Το βίντεο:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *